Singapore

Singapore: Een wereldstad vol uitersten!

Zo vertelde ik vorige week nog dat we in land nummer 3 van onze wereldreis waren beland, en nu kan ik al een blogpost wijden aan land nummer 4: Singapore. Nu we in Maleisië waren was het relatief zo makkelijk om dit nieuwe land erbij te pakken, dat we deze kans niet konden laten liggen. En ik kan je alvast vertellen, dit was de leukste citytrip die we ooit hebben gemaakt!

Singapore is een hele kleine stadstaat, net iets groter dan de Noordoostpolder, en zit geografisch gezien aan Maleisië vast. Singapore is één van de beste voorbeelden van een multiculturele stad/land. Dit was dan ook de missie van het land ten tijde dat het onafhankelijk werd van Maleisië in 1965. De bevolking bestaat voornamelijk uit Chinezen, Maleiers en Indiërs (en van alles en nog wat) en dit reflecteert op een hele fijne manier in de keuken, jammie!

Zoals ik al zei was het echt behoorlijk makkelijk om dit nieuwe land binnen te komen vanaf Maleisië. Vanaf de hoofdstad Kuala Lumpur neem je vanaf 10 euro een rechtstreekse bus, de ene nog luxer dan de ander, en kom je na een uur of 6 aan in Singapore. Singapore kent hele strenge immigratie en douane regels. Als Nederlander heb je geen visum nodig, dus dat is wel erg makkelijk. Maar zoals je misschien wel weet is bijvoorbeeld kauwgom in dit land streng verboden. Je mag het dus ook niet per ongeluk nog in je zakken hebben. En op de ‘arrival card’ die we moesten invullen stond: ‘Death for drugs’. Nou zijn drugs niet echt iets wat op onze inpak-lijst staat, maar gek genoeg denk je toch even goed na of je dat niet bij je hebt door de harde woorden!

In Singapore zelf is het openbaar vervoer perfect geregeld en kun je dus heel gemakkelijk vanaf de drop-off bij je hotel komen. Of in ons geval, hostel. Want Singapore is duur. Heel duur! Vooral in tegenstelling tot andere Aziatische landen. Wat we normaal gesproken dus niet doen hebben we hier wel gedaan, op een slaapzaal slapen. Vooral als je samen reist is dat niet ideaal, maar wel het enige wat een beetje betaalbaar is voor deze 2 werkeloze reizigers :-)

Eenmaal de tassen in het hostel gedropt zijn we opzoek gegaan naar voedsel. Daaraan is gelukkig geen tekort in Singapore en dus heeft de rest van onze citytrip om onze eetmomentjes heen gedraaid! Er zijn prachtige oude buurten als Little India en Chinatown, met mooie en kleurrijke tempels en andere gebouwtjes. En overal eetstalletjes. In Singapore hoef je niet naar een restaurant te gaan. Daar waar de langste rij mensen bij staat moet je zijn, daar is het lekkerste eten te vinden in de stad. Van Chinese dumplings, tot Indiase curry en Maleisische kokosrijst. Van eetstalletjes eten is zeker de goedkoopste manier van eten, maar tegelijkertijd ook echt de lekkerste. Eten wordt voor je neus bereidt. Meer home-made kun je je niet wensen :-)

DSC04162  DSC04145

Een mooie stadswandeling brengt je van deze oudere buurten via de koloniale gebieden naar een futuristisch moderne kant van de stad. Met architectuur waar je u tegen zegt. Hotels en shopping walhalla’s waar je mond van open valt. En een botanische tuin van 101 hectare met een futuristisch bos van supergrote metalen bomen/bloemen. Deze botanische tuin is aangelegd ter realisatie van de strategie van de overheid van Singapore om Singapore te transformeren van een ‘tuinstad’ naar ‘een stad in een tuin’. Tot slot zijn er verschillende mooie musea door de hele stad te vinden die stuk voor stuk allemaal een bijdrage leveren aan het naar buiten brengen van de geschiedenis van Singapore.

DSC04167  DSC04210

Kortom, Singapore is van alle markten thuis. Een land waarin je jezelf het ene moment waant in een achterbuurt van India en het andere moment in een wereldstad als New York. Een hele bijzondere gewaarwording, en zeker aan te raden voor iedereen! Maar na deze 2 drukke steden is het toch echt tijd voor een beetje rust. Island life it is… Op het moment dat ik dit schrijf zijn we lekker aan het bijkomen en detoxen op duty free eiland Langkawi. Tot volgende week!

Categories: Singapore

2 comments

 • moeders

  Maken jullie zulke mooie foto’s, of is het land zo fotogeniek?

  Wat ik voor het eerst heb gezien in je blog, misschien was het er al vanaf het begin, maar ontdek ik het nu pas, is het overzicht reisfotografie. Weliswaar Australië, dus de rest komt nog (?), mooi !!!!

  • elineulu

   Wij maken zulke mooie foto’s joh! 😉 En ja, het landschap is vaak ook heel mooi. Reisfotografie staat er op sinds april, en vanaf dit weekend ook inclusief Nieuw Zeeland en een begin van Zuid-Oost Azië! Dus er is weer even wat te bekijken :-)

   Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *