Nederland

Avontuur nr. 10.000, land nr. 16: Back in NL!

Ja ja, je leest het goed. We zijn terug. Of in ieder geval, we zijn weer in Nederland. Of we definitief terug zijn dat moeten we nog maar even zien op dit moment. We houden alle opties open 😉 Op dit moment ruim een week in Nederland, en er was slechts een handjevol mensen die daar vooraf van op de hoogte waren. Dit omdat we een verassing voor onze ouders gepland hadden, welke dubbel en dwars was geslaagd! Die reacties waren letterlijk onbetaalbaar!

20170524_185251

Het is dan ook allemaal super leuk, en tot nu toe hebben we zo ongeveer non-stop gefeest! Maar toch worden dingen weer heel snel normaal, en hoe dramatisch het ook klinkt, we voelen ons op dit moment best wel ontworteld. We doen ons best om het rustig aan te doen om het echt een goede kans te kunnen geven, maar de agenda’s zijn inmiddels alweer een paar weken vooruit volgepland :-) Allemaal super leuke dingen uiteraard, waar we enorm veel zin in hebben! Maar toch hebben we het er ook best wel moeilijk mee.

Het is behoorlijk dubbel… Nederland is zo fijn! Ik kan bijna altijd op de wc-bril zitten, wijn uit een wijnglas drinken, met mijn smartphone op straat paraderen, en als allerbelangrijkst: dit is de plek waar al onze geliefden wonen! :-) Maar aan de andere kant zien we hoe hard we in Nederland tegen elkaar zijn en hoe weinig begrip en ruimte we voor elkaar hebben. Ruzie om een parkeerplekje, of over iets anders in het verkeer. Maar ook de chagrijnige kassières omdat je niet snel genoeg meewerkt of alle honderdduizend regeltjes als je iets gedaan moet krijgen bij bijvoorbeeld de huisarts of de gemeente. Nee, het is echt niet probleemloos in andere landen, maar toch verbazen we ons over deze kant van Nederland. Misschien wel juist omdat dit ons landje is! Ik vind het bijna een deprimerende gedachte dat we zelf waarschijnlijk ook binnen no-time weer meegaan in ons fijne klaag- en haastcultuurtje 😉

Wat we precies gaan doen dat weten we nog niet. En daar willen we ook nog heel eventjes niet over nadenken :-) Het is ten slotte toch zomervakantie, voor ons een mooi moment om even bij te komen van al het gereis (nee, het was echt geen 2-jarige vakantie! 😉 ) en rustig te laten bezinken wat we willen doen met ons leven :-)

Bedankt aan alle trouwe volgers van Bananajaffles. Zowel aan de stille fans, de likers en de superlieve reageerders! Het was ons een waar genoegen <3

Categories: Travel Updates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *