Hoi An

Hoi An: Een fotoverslag uit het leukste stadje van Vietnam!

De afgelopen 6 dagen hebben Marvin en ik doorgebracht in het leukste stadje van Vietnam, namelijk: Hoi An! Een typische backpacker-plaats met een lekkere sfeer, nog lekkerder eten, de goedkoopste biertjes (12,5 cent!), prachtige oude straatjes die sinds 1999 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, een strand in de buurt en ook nog eens goed fietsbaar! Wat wil je nog meer? In deze blog wil ik je graag een stukje meenemen in de afgelopen paar dagen door middel van een fotoverslag. Soms zeggen beelden meer dan woorden, toch? 😉

Het straatbeeld:

Vooral wat betreft het straatbeeld kan ik weinig toevoegen ten opzichte van de foto’s in dit verslag. De straatjes zijn sfeervol, kleurrijk en authentiek. Hoi An is één van de weinige plekken in Vietnam die onbeschadigd zijn gebleven tijdens de heftige oorlog die er gaande was. En gelukkig maar :-)

DSC04787  Hoi An

DSC04789  DSC04796

Het eten: 

Oké, we zijn nog lang niet klaar met Vietnam, maar toch wil ik nu alvast mijn statement vastleggen over de kwaliteit van het eten in Hoi An! :-) Ik ben (blijkbaar) een grote fan van Vietnamees eten, een heerlijke verfijnde keuken, maar in Hoi An spannen ze echt de kroon! Vooral in de overdekte foodcourt-markt kan je bij sommige stalletjes voor een prikkie een aantal heerlijke hapjes weg werken. Maar er zijn ook een aantal gevestigde lokale restaurantjes met de smaakvolste verse loempia’s, papaya salade en noodle soep (tip: check Tripadvisor voor de beste tentjes – het loont!).

DSC04737  DSC04732

DSC04761  DSC04746

Verder is het een heerlijk plaatsje om langer te verblijven dan je had gepland, met name omdat zo goed fietsbaar is (een fiets kost minder dan 1 euro per dag), het strand op zo’n 3 km afstand ligt, en vooral de weg tussen het strand en het stadje geweldig is! Je rijdt dwars door de rijstvelden, met waterbuffels :-) Met name met zonsondergang (of opgang) is het echt een plaatje! Tot slot kan je hier je oren laten schoonmaken (zie foto!) en staat deze stad al eeuwenlang bekend om de tientallen klerenmakers. Ze doen zichzelf voor alsof ze creatieve kleding op maat voor jou designen, maar eigenlijk is het meer (bijna) perfecte namaak van bestaande modellen. En dat is prima! Ook wij hebben ons hieraan gewaagd, gewoon om het uit te proberen :-)

20161120_121955  IMG-20161121-WA0003

Ben jij al eens in Hoi An geweest? Of ben je er benieuwd naar? Het is echt een aanrader. Wel een beetje toeristisch, maar niet op een hele vervelende manier…

Categories: Uncategorized

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *