eerste indrukken in vietnam

5 eerste indrukken in Vietnam!

Vorige week landden wij dan eindelijk in Vietnam, een land dat erg hoog op ons lijstje stond in Zuid-Oost Azië! Een land waar we veel positiefs over hadden gehoord, maar ook over waren gewaarschuwd. Schijnbaar een land waar de stranden niet zo mooi zijn als in Thailand, waar veel diefstal heerst, de mensen minder aardig en behulpzaam zijn en je wordt genaaid waar je bij staat… Toch? In deze blog neem ik je mee in onze 5 eerste indrukken in Vietnam, en vertel ik je of deze vooroordelen en waarschuwingen terecht zijn als je naar Vietnam reist…

DSC047181. De lokale mensen

Vreemd genoeg had ik echt van meerdere mensen gehoord dat de lokale mensen niet zo vriendelijk en behulpzaam zijn als in andere Aziatische landen, en ook niet zo goed Engels spreken. Misschien is het verwachtingsmanagement, of misschien smelten ze wel van onze lieve koppies, ik weet het niet, maar de mensen zijn absoluut niet onvriendelijk! Ook zijn we in een week tijd nog geen één keer serieus opgelicht. In tegendeel… We hebben de meest behulpzame en oprecht glimlachende mensen hier ontmoet, die (bijna) allemaal hun best doen om desnoods met handen en voeten met je te communiceren. Ik denk dat een vergelijking met Thaise mensen überhaupt niet op z’n plaats is (dat is als Fransen met Nederlanders vergelijken), maar als je dat toch zou willen doen: aan deze vriendelijkheid kunnen sommige Thaise mensen nog een puntje zuigen!

2.  Kosten van reizen door Vietnam

Wauw, door Azië reizen is goedkoop, maar Vietnam spant echt de kroon (tot nu toe)! Het fijne aan Vietnam is dat er al wel genoeg toerisme is in Vietnam om de prijzen een beetje vast te leggen (waardoor je weer minder moeite hoeft te doen en ook minder wordt opgelicht), maar omdat het toerisme nog relatief kort bestaat is het land nog enigszins puur en authentiek en blijven de kosten relatief laag. Om je een idee te geven; een biertje/vers sapje/koffie kost zo’n 50 cent, een broodje kip/ei 75 cent, de lokale soep 1 euro, een prima privé kamer 8-10 euro, een busreis van 12 uur 10 euro en een scooter 4 euro. Fijne prijsjes toch? :-)

3. De Vietnamese keukenDSC04433

Als er een keuken in Azië is die fris, vers èn verfijnd is, is het zeker weten de Vietnamese keuken. Smaken zijn vaak spot on, alles wordt lekker vers voor je neus bereidt en het is licht maar toch vullend. De heerlijke combinaties van koriander en limoen zijn persoonlijk mijn favoriet, maar er zijn nog veel meer verassingen in deze technische complexe keuken. Van de week heb ik de lokale soep (Pho Bo: Beef Noodle Soup) al tot mijn nieuwe favoriete gerecht uitgeroepen (zie foto rechts), maar toch wordt ik elke dag nog opnieuw verrast.

4. Ho Chi Minh City (Saigon)

Over het algemeen zijn Marvin en ik niet zo van de grote steden. Geef ons maar een beetje groen bos, mooie stranden of authentieke dorpjes. Scootertje erbij en we bereiken perfectie! Toch is een reis naar een nieuw land niet compleet zonder even een blik te werpen in dé grote stad. Ondanks dat Ho Chi Minh City niet de hoofdstad is van Vietnam is het wel de grootste. En zeker ook een hele toffe stad! We hebben hier een dag of 4-5 doorgebracht en ons geen moment verveeld. Het is er relatief groen voor een stad en echt super druk, met letterlijk overal scooters die zich als mieren lijken voort te bewegen. Ho Chi Minh City is zowel de culinaire als de culturele hoofdstad. O.a. het oorlogsmuseum en de Vietcong tunnels zijn een must om een compleet beeld te krijgen van de recente geschiedenis van het land. (Dit is trouwens wel de stad waar we door 4 (!) verschillende mensen waren gewaarschuwd voor diefstal, dus het zal zeker waar zijn, maar gelukkig hebben wij hier vrij weinig van gemerkt. We hebben wel heel goed opgelet!)

DSC047285. Vietnamees landschap

Oké, we hebben echt nog heel weinig gezien van Vietnam. Maar dit onderdeel is wel iets wat nu al ons hart heeft gestolen. En we hebben ons laten vertellen dat het alleen maar beter wordt. Vooral de kustlijn is ons tot nu toe prima bevallen, en het is fijn dat je veel van de mooie natuur op eigen houtje kan ontdekken door bijv. een scooter te huren. Wij zijn in ieder geval klaar om meer van dit moois te zien :-)

Dit waren onze eerste indrukken in Vietnam. Ben jij al eens in Vietnam geweest? Wat waren jouw eerste indrukken? En ben je het met me eens dat er veel onterechte vooroordelen bestaan over dit land? Ik ben benieuwd :-)

 

Categories: Vietnam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *