Route door Vietnam

5 hoogtepunten op de route door Vietnam!

Helaas, onze laatste dag is daar! We hebben volop gebruik gemaakt van ons visum en dus ook een volle maand in Vietnam doorgebracht. Niet te lang, niet te kort. Wat ons betreft een geschikte periode om een goede indruk van het land te krijgen. Wat hebben we genoten, wat zijn we verrast! Wij reisden van Zuid naar Noord, en voordat we morgen doorreizen wil ik graag onze 5 hoogtepunten op onze route door Vietnam met jullie delen! :-)

Saigon/HCMC

DSC04437Onze eerste stop in Vietnam, en meteen een goede vuurdoop… Wat een stad! Je zult je vooral verbazen over de hoeveelheid brommers, ze lijken zich werkelijk als mieren door de stad te bewegen. In combinatie met het getoeter een lekkere chaotische boel. Maar ook heel groen, modern en georganiseerd. Zo konden we heel gemakkelijk meteen bij aankomst een lokale bus nemen naar de stad (zoals het een echte backpacker betaamt). De bekende Cu Chi tunnels zijn vanaf hier makkelijk te bereiken. Met genoeg hotels, musea, marktjes en streetfood, is Saigon een perfecte kennismaking met Vietnam! Officieel heet de stad nu Ho Chi Minh City, naar de communistische leider en (oud)president, maar de locals noemen de stad nog steeds Saigon!

 

Hoi An

Ik denk dat veel backpackers het met ons eens zullen zijn dat Hoi An toch wel één van de leukste stukjes van Vietnam is. 2 weken terug deelde ik met jullie al een foto verslag van deze stad, maar ik wil ‘m toch nog een keertje noemen :-) . Het lekkerste eten, kleurrijke oude straatjes, gezellige barretjes, een strand in de buurt, biertjes voor 12,5 cent… Poeh, wat wil je nog meer?! Ik zou ‘m in ieder geval niet overslaan als je geen tijd hebt om alles te zien…

Ninh Binh/Tam Coc

Toen we even klaar waren met de drukke steden waren we echt toe aan wat natuur.DSC04902 Daarom boekten we vanaf Hue een nachttrein naar Ninh Binh. Nu is dit stadje zelf nog al sfeerloos, maar als je een taxi pakt naar het verderop gelegen plaatsje Tam Coc (letterlijk: 3 grotten) kan je als natuurliefhebber je hart ophalen aan de prachtige en vooral mystieke karst gebergten. Het is een paradijs om doorheen te fietsen (alhoewel een goede huurfiets vinden nog wel lastig kan zijn), te wandelen of te varen. Op meerdere plekken kan je op een klein roeibootje stappen waarin de roeier je meeneemt door prachtige rijstvelden en grotten. Leuk detail: de roeier roeit met zowel handen als voeten! Helaas is er ook in het dorpje Tam Coc vrij weinig te doen, zijn de hotels vrij middelmatig en het eten ook…

Halong Bay/Cat Ba gebied

DSC05095Een vergelijkbaar natuurfenomeen als het Ninh Binh gebied, maar dan aan zee… En zee is wat mij betreft altijd beter (als dat al kan) want daar kan je ook in zwemmen! 😀 Een aanrader is óf een meerdaagse tour te boeken vanaf Hanoi naar het Halong Bay gebied met een soort mini cruise, óf (wat veel backpackers doen) naar Cat Ba Island af te reizen, daar in een hotel verblijven (vanaf 5 euro, met uitzicht!) en vanaf daar een dagtourtje op een boot ondernemen (vanaf 12 euro incl. alles). Daarnaast heeft het eiland een prima strand, zijn er meer restaurantjes dan in het Ninh Binh gebied, en heeft het een mooi groen National Park met schijnbaar veel wilde dieren (die wij niet hebben gezien 😉 …). Een lekker plekje om even bij te komen van al het gereis, en zeker als het mooi weer is!

Hanoi

De stad waar we nu zijn, en tevens onze laatste stop voordat we doorvliegen naar het volgende land. Hanoi is anders dan Saigon. Het oogt minder groot, wat authentieker en iets minder druk. Ook hier zijn weer genoeg hotels, musea, marktjes en streetfood, en zul je je zeker niet vervelen! Vooral de grappige organisatie qua straten met ieder hun eigen specialiteiten zijn leuk om te zien. Denk aan de slotenstraat, de drogistenstraat, de kerststraat, etc. Je kan het zo gek niet bedenken of is er een speciale straat voor :-).

  • Mocht je in Hanoi zijn, vergeet dan zeker niet een uitstapje te maken naar Sapa. Dit is echt de moeite waard!

Spreken deze plekken jou ook aan? Of heb je zelf een andere toevoeging of ervaring? Ik hoor het graag!

Categories: Vietnam

1 comment

  • Baba

    organisatie qua straten met ieder hun eigen specialiteiten

    Had je vroeger ook in Istanbul. Helaas is dit verdwenen op een paar plekken in de oude Bazaar.Dit heet vooruitgang…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *