San Blas

Een moment in San Blas paradijs en een nieuw werelddeel!

20170405_144431Na een volle 6 weken was het dan eindelijk zo ver; we gingen Colombia verlaten. We hebben er overduidelijk een heerlijke tijd gehad, maar dat kon ook niet anders met zo’n fijne sfeer en zulke lieve mensen! Na de relaxte en luie tijd in Medellin heeft Marvin nog zijn PADI kunnen halen in Taganga (de goedkoopste spot voor duiken tot nu toe!), hebben we daar ruim een week geluierd aan de zee, heerlijk gewandeld en gekampeerd in Parque Tayrona en kunnen genieten van kleurrijk en historisch Cartagena.

 

Gelukkig hebben we dit toffe land op een nog toffere manier kunnen afsluiten. Zomaar op het vliegtuig stappen was ons iets te heftig, dus hebben we gekozen voor een van de leukste dingen die we ooit hebben gedaan! We zijn vanaf Cartagena gaan zeilen naar Panama, via de paradijselijke San Blas eilanden. Samen met een superleuke groep waaronder 4 (!!!) andere Nederlanders hebben we 5 dagen op zee doorgebracht en de mooiste momenten meegemaakt. Marvin vond vooral het heftige zeilen heel erg leuk, en heeft zich de eerste 36 uur op de oceaan voornamelijk bezig gehouden met het focusen op de horizon 😉 Maar na de eerste 36 uur varen was het tijd voor eiland hoppen, kokosnoten drinken, eten, zonnen, zwemmen en snorkelen. We hebben regelmatig medelijden met onszelf gehad over hoe zwaar het leven voor ons was! 😀

DSC07229 DSC07114

DSC07294 DSC07269

En hoe heerlijk we het hebben gehad in dit paradijs, des te moeilijker was het om daarna weer in een vieze grote stad aan te komen: Panama City. Daar waren we gewoon echt nog niet klaar voor! Het is er groots, duur, super heet en behoorlijk druk. Daarnaast ging onze AirBnB boeking helemaal mis, en wat ook een grote rol speelde was dat hetDSC07349 paasweekend was. En ze zijn behoorlijk gelovig hier! 3 dagen geen bier te krijgen en alles was nog drukker dan normaal. Op zich best een indrukwekkende stad om te zien, met name het wereldberoemde Panama Kanaal, maar na een paar daagjes hadden we het wel echt gehad en zijn we weer doorgereisd. Op naar de kust!

 

Op het moment dat ik dit schrijf zitten we op een Caribisch eilandje genaamd Bocas del Toro; een van de populairste bestemmingen in Panama. De stranden zijn helaas niet zo paradijselijk als de San Blas, en het is er ook niet zo rustig, maar we doen het er mee! :-) We zijn een beetje verwend geworden, maar als er een lekker sfeertje hangt en we kunnen lekker plonsen zijn we gelukkig snel tevreden! Hier hebben we een fijn hostel, midden in een jungle setting vol mooie groene palmbomen en felgekleurde bloemen. We slapen in een tentje onder een dak, hebben de zee op een paar meter lopen en leuke mede-reizigers mogen ontmoeten. We hebben nog een gezellige avond gehad met wat mensen uit de groep van de zeilboot, en gaan morgen weer lekker doorreizen. Over land via Costa Rica richting Nicaragua. Wordt vervolgd dus :-)

Categories: zuid-amerika

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *