copacabana

Van old-skool hippie-paradijs naar dikke bruine billen op het strand!

Een paar weken terug deelde ik een laatste update over de gekkigheid in India en vertelde ik dat we daarna een weekje offline zouden gaan in een yoga-retreat. Uiteraard kon de weg hier naartoe niet zonder horten of stoten gaan, maar na wat kleine oplichtingen en het bijna missen van onze binnenlandse vlucht verder hebben we het dan toch echt gehaald: hippie-paradijs Goa… Met een aankomst midden in de nacht zijn we blij dat we van te voren een taxi hebben besteld zodat we meteen kunnen instappen. Uiteraard mocht ook dit niet vlekkeloos verlopen en hebben we een uur lang op onze pick-up staan wachten… Adem in, adem uit. We nemen gewoon een (wel veel duurdere) airport taxi en laten het snel achter ons.

DSC06214 DSC06226

DSC06211 DSC06214

Gelukkig is dat niet al te moeilijk geweest. Goa is een paradijs op aarde met zoveel vrije, ruimdenkende mensen die ik snel mijn vrienden kon noemen. Vergeet het overheerlijke vegetarische eten niet en tel daar ook nog eens het mooie strand en de beschikbaarheid aan yoga en meditatie retreats bij op… Hmmm. Na die week hadden we voor het eerst een moment dat we een bepaalde plaatsje ECHT niet wilden verlaten, en we denken er nog steeds relaxed en glimlachend aan terug. Toch MOESTEN we echt weg, want we hadden een vliegticket naar een wel heel mooi nieuw werelddeel gepland staan: Zuid-Amerika! Vorige week zijn we dan ook van Mumbai naar Sao Paulo gevlogen.

Welkom in werelddeel nummer 3 en land nummer 9! En wat een verschil. Na 4 maanden in Azië was ik even vergeten hoe het ook alweer zat met beschaafde culturen en ontwikkelde landen. Ik was even vergeten dat wij niet per se raar zijn, maar gewoon anders. Niks ten nadele van Aziatische landen en culturen, we hebben er namelijk een heerlijke en heel bijzondere tijd doorgebracht. Waarschijnlijk hebben we zo kunnen genieten DOORDAT het zo anders was, maar het is toch echt wel heel anders realiseer ik me nu! :-) En wat zijn Braziliaanse steden ontwikkelde plaatsen met beschaafde mensen! Geen gerochel op straat, de aanwezigheid van prullenbakken, mensen die je je privacy gunnen of die sorry zeggen als ze tegen je aanbotsen, mensen die niet voordringen in rijen (ik merkte tijdens de rij in de supermarkt dat ik zelf een beetje angstig agressief was naar potentiële voordringers), en oh ja, ze hebben hier STOEPEN!!! :-O Wat een verademing…

Ondanks het vergelijkbare prijsniveau met Nederland is het hier uiteraard toch wel een beetje anders dan Nederland hoor 😉 Heel leuk om te zien en mee te maken. Zo weten jullie waarschijnlijk wel dat muziek en dansen hier super centraal staan en dat werd mooi duidelijk toen we met onze neus in de boter vielen na aankomst: het was namelijk de verjaardag van Sao Paulo, en dat bleek een soort koninginnedag-achtig iets te zijn. We hebben met wildvreemde mensen die geen woord Engels spreken de hele middag heerlijk staan dansen en borrelen. Wat een welkom!

IMG-20170125-WA0007

Na een paar dagen zijn we doorgevlogen naar Rio de Janeiro, waar we een heerlijk appartementje geboekt hadden aan het wereldberoemde Copacabana beach en MET uitzicht op wereldwonder ‘Cristo Redentor’. Na een prachtige landing midden in de stad konden we super makkelijk onze weg vinden met het OV (nogmaals: wat een verademing), en hebben we na lange tijd weer zelf kunnen bepalen wat er op ons bord ligt! Het strand was bijzonder mooi om te zien qua setting, zeker in combinatie met alle prachtige bruine damesbillen in strings. Helaas is het op zowel Copacabana als Ipanema super druk, heerst er nog meer criminaliteit en is zwemmen behoorlijk gevaarlijk door de sterke golven en stroming. Ik heb wel eens fijnere stranden meegemaakt zeg maar. Maar goed, toch weer een hele bijzondere ervaring om op zo’n iconisch strand te liggen. CO-PA-CA-BAAA-NAAA!

Categories: India, zuid-amerika

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *